قالب های صنعتی یونولیت انواع مختلفی دارند که براساس روش های تولید دسته بندی می شوند. همچنین جنس، فرآیند ساخت و قطعه نهایی این قالب ها با یکدیگر تفاوت دارد.
انواع قالب های صنعتی عبارتند از:
1. ریخته گری
2. شیشه و سرامیک
3. برش
4. تزریق پلاستیک
5. سمبه و ماتریس
در این مطلب در مورد یونولیت قالبی و قالب های یونولیت صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.
یونولیت قالبی چیست؟
همانطور که می دانید یونولیت ماده ای فوق العاده سبک و متخلخل و متشکل از فرآیندهای پتروشیمی می باشد. این ماده کاربردهای فراوانی دارد و نام و اصطلاحات به کار برده شده برای آن نشان دهنده ی نوع کاربرد هریک می باشد به عنوان مثال وقتی می گوییم یونولیت بسته بندی یعنی یونولیتی که مخصوص بسته بندی محصولات است اما وقتی اصطلاح یونولیت سقفی مطرح می شود اشاره به یونولیت مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی دارد.
همانطور که گفته شد قالب های صنعتی انواع مختلفی دارند و یکی از آن ها قالب پلاستوفوم (قالب یونولیت) بسته بندی است. در واقع قالب های یونولیت را می توان تلفیقی از قالب های سمبه و ماتریس و ریخته گری دانست. به دلیل اینکه از نظر روش ساخت مشابه قالب های سمبه و ماتریس بوده و از نظر روش تولید مشابه قالب های ریخته گری می باشد.
فرآیند ساخت یونولیت قالبی
برای ساخت قالب های یونولیتی چهار مرحله لازم است. در واقع فرآیند ساخت آن ها شامل چهار بخش می باشد که عبارتند از:
1. تهیه نقشه
اولین کار برای ساخت قالب تهیه نقشه است. این نقشه به منظور ساخت مدل طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
2. مدل سازی
مرحله بعدی ساخت مدل است. این مرحله به دو روش قابل اجرا است. برای قطعات ساده از روش دستی استفاده می شود و برای قطعات پیچیده تر از دستگاه های CNC. در زمان مدلسازی میزان انقباض، دانسیته، استحکام و پایداری مدل در هنگام ریخته گری، میزان تراش نهایی و شیب مدل باید در نظر گرفته شوند.
3. تراش
حال به مرحله ریخته گری می رسیم. قطعه ریخته شده دقیقاً طبق نقشه و با دقت بسیار بالا با استفاده از دستگاه CNC تراش داده می شود. قطعه باید به کیفیت مورد نظر و حد مطلوب برسد.
4. مونتاژ
مرحله نهایی مونتاژ قالب است. از این قالب می توان برای ساخت انواع یونولیت قالبی استفاده نمود.