در این مقاله می خواهیم به شرح کاربردهای یونولیت بپردازیم. یونولیت در واقع نوعی پلاستیک فشرده است که در سال ۲۰۱۳ بیشترین محصول استفاده شده در صنعت ساخت و ساز و مصالح ساختمانی تخصصی شناخته شده است.
گرما نرم تشکیل دهنده ساختار اصلی پلی استایرن را است و در واقع می تواند یونولیت را نرم و قابل انعطاف می کند. این ماده تحت دمای حدود ۲۱۲ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتیگراد) قرار می گیرد و در نهایت يونوليت فشرده و در شکل های مختلف تولید می شود. ویژگی ضربه پذیری نقطه قوت یونولیت ساختمانی می باشد و به همین دلیل می تواند در ساخت اسباب بازی مورد استفاده قرار بگیرد.
کاربردهای یونولیت چیست؟
این مواد پلیمری می تواند به صورت انبوه در رنگ های مختلفی تولید شود و علاوه بر صنعت ساخت و ساز در اتصال های مکانیکی یا در فرایند چاپ و لیتوگرافی افست به کار گرفته شود. همچنین علاوه بر یونولیت بسته بندی، به عنوان یونولیت و پلاستوفوم سقفی ساختمانی برای عایق بندی و در ظروف آشپزخانه استفاده می شود و جایگزینی خوبی برای بیلبورد های تجاری در فروشگاه ها، پلاکارد ها و آگهی های تبلیغاتی و پوستر ها می باشد. از سوی دیگر در این لینک می توانید با کاربرد یونولیت ورقی نیز آشنا شود.
با استفاده از ورقهای فوم در ساختمان سازی می توان ساختمان هایی عایق و کامل ساخت. این ورق ها می تواند در دیواره ها و یا در زیر سقف یا نمای سایدینگ قرار بگیرند و منجر به افزایش مقاومت حرارتی و صوتی بین سطوح داخلی و خارجی در ساختمان شوند.
یونولیت ورقه ای می تواند در مصالح ساختمانی تخصصی استفاده شود مانند پانل های سه بعدی عایق شده، فوم بتن های عایق، ورق های داخل سفال و فوم داخل آجر. برای عایق بندی مکان ها و کارخانجاتی که سقف بلندی دارند، به جای استفاده از موادی مانند پشم شیشه می توان از ورق های یونولیت استفاده کرد.
یونولیت در بخش های مختلف ساختمان مانند کابینت های آشپزخانه نیز می تواند استفاده شود. فضای خالی بین دیوارها می تواند با یونولیت پر شود و یا درب های داخل واحد های ساختمان را می توانند با یونولیت ساخت که منجر به عایق سازی صدا حرارت شود. همچنین در صنایع دستی و هنر کاربرد فراوان دارد. کاربردهای یونولیت بسیار هستند و با توجه به نیاز مشتریان، کاربردها نیز متفاوت خواهند بود.