یونولیت ساخته شده از دانه های پلی استایرن و ماده شیمایی فوق العاده سبک و مقاومی است که کاربردهای گوناگونی دارد. اصطلاحاتی که برای یونولیت به کار برده می شوند نمایانگر نوع کاربرد آن هستند به عنوان مثال به یونولیتی که برای بسته بندی انواع محصولات استفاده می شود یونولیت بسته بندی می گویند.
در این مطلب در مورد نحوه ی ساخت جعبه یونولیت و کاربردهای این ماده صحبت می کنیم.
روش ساخت جعبه یونولیت
برای ساخت یونولیت ابتدا باید دانه های پلی استایرن با استفاده از حرارت ودیگ های بخار و یا دستگاه هایی مخصوص منبسط شده و سپس خشک و فشرده شوند. پس از این مراحل بلوک های یونولیتی تولید شده و طبق درخواست و نیاز بازار به صورت قطعات مختلف برش داده می شوند.
دستگاه هایی که برای تولید یونولیت مورد نیاز هستند عبارتند از:
دیگ بخار استاندارد
دستگاه مواد پز پلاستوفوم
دستگاه خشک کن مواد پلاستوفوم
دستگاه بلوکر پلاستوفوم
دستگاه برش یونولیت
میز برش
دستگاه آسیاب مواد زائد پلاستوفوم
مخزن کندانس
سیلوی مواد پخته شده
سیستم های شوتینگ پلاستوفوم
تأسیسات و شیرهای بخار
برای ساخت جعبه یونولیت می توان پس از طی مراحل پیش از انبساط و تهویه در مرحله قالب سازی این کار را با قالب مورد نظر انجام داد. جعبه های یونولیتی کاربردهای مختلفی دارند. بسته بندی و خنک نگهداشتن مواد غذایی و دارویی از مهمترین کاربردهای این جعبه ها می باشند.
به جعبه های یونولیتی که مثل یونولیت یخچالی معمولاً برای خنک نگه داشتن مواد غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرند یخدان گفته می شود. به دلیل مقاومت بالا و همچنین عایق بودن یونولیت نسبت به حرارت و گرما از این ماده برای خنک نگه داشتن مواد فاسد شدنی استفاده می شود. کافی است چند تکه یخ در کنار ماده ی مورد نظر قرار داده و ساعت ها آن را بیرون از یخچال نگه دارید بدون آنکه کوچکترین آسیبی به ماده ی غذایی یا دارویی شما وارد شود.