یونولیت عایق رطوبتی نوعی ماده سفید رنگ و جامد است که عایق رطوبت، دما و صداست. این ماده برای اولین بار تسوط آلمان های نازی ساخته شد. آن ها برای ساختن نوعی پل شناور از آن ها استفاده کردند. یونولیت عایق رطوبتی با اینکه ماده ای سبک است. اما قابلیت های زیادی دارد.
نوعی مواد پلیمری که پلاستوم نام دارد در واقع همان پلی استایرن انبساطی می باشد و آن را معمولا به اختصار EPS نشان می دهند. یونولیت کاربردهای زیادی از قبیل تبلیغات، بسته بندی، عایق، آموزشی، ساختمان سازی، یخچال سازی، هواپیما سازی و غیره دارد. این ماده پلیمری به صورت گرانول، ورقه ای و بلوک قابل استفاده می باشد.
در صورتی که نیاز به برش باشد با سیم داغ یا HOT WIRE برش را روی ورقه اعمال می کنند. با این کار می توان ورقه های یونولیت یا پلاستوفوم عایق رطوبتی را در طرح ها و اندازه های مختلفی بسته بندی و به بازار عرضه نمود.
آشنایی با یونولیت عایق رطوبتی
این ماده که یکی از فرآورده های صنایع پتروشیمی می باشد. بلورهای ریز آن در برابر دما و حرارت حالت انبساطی یافته و از آن جایی که ساختار سلولی آن بسته می باشد در برابر آب و همچنین رشد باکتری و فساد پذیری مقاوم است.
این گرانول سفید و سبک به دلیل وجود گاز پنتان منبسط می باشد. در صورتی که این ورقه ها در برابر بخار آب قرار می گیرند گاز پنتان به دلیل حرارت بخار آب از دانه های پلی استایرن خارج می شود. در این صورت حجم دانه های پلی استایرن بعد از خروج گاز پنتان 40 برابر می شود. بعد از انجام این عملیات می توان پلی استایرن را بر اساس کاربرد در قالب ریخت و شکل داد و در نهایت به بازار عرضه نمود.
یونولیت عایق رطوبتی در ساختمان سازی
با توجه به سبکی و کم هزینه بودن یونولیت، در بین انبوه سازان به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.
بلوک های یونولیت به منظور کارهای ساختمانی در دو نوع اشتعال پذیر و غیر قابل اشتعال در بازار وجود دارند.
بلوک های سیمانی ساختمان، وزنی معادل 15 کیلوگرم دارد. این درحالی ست که بلوک های یونولیتی وزن بسیار ناچیزی دارند. همین امر باعث پایین آمدن وزن کل ساختمان می شود.
با توجه به این که زیر و روی بلک های یونولیتی را لایه نسوز قرار داده اند. اما بلوک های یونولیتی حتی با این شرایط تنها 20 دقیق می تواند در برابر آتش سوزی مقاوم باشد.
با این حال مهم ترین نکته در ساختمان سازی ایمنی ساختمان می باشد. از موارد مهمی که می تواند ایمنی ساختمان را تایید کند، مواد و مصالح به کار رفته در بن ساختمان می باشد.
کاربردهای یونولیت عایق رطوبتی
ابعاد مختلف این گروه برای پس زمینه انواع تابلو های تبلیغاتی استفاده می شود.
ورق های پلاستوفوم را می توان در اندازه های مختلف به منظور بسته بندی، کاردستی، ماکت سازی و غیره استفاده کرد.
استفاده از یونولیت عایق رطوبتی به عنوان عایقی برای ساختمان و همچنین بلوک های سقفی استفاده نمود.
در زمان استفاده از یونولیت عایق رطوبتی چه چیزهای را باید رعایت کرد؟
تنها در صورتی می توان از ورقه های یونولیتی در ساختمان استفاده کرد که از نوع کند سوز بوده در غیر این صورت استفاده از ورقه های یونولیتی در ساختمان ها ممنوع می باشد.
به این منظور تولید کننده باید مدارک لازم که ثابت می کند ورقه ها کند سوز هستند ارائه کنند و خریدار نیز وظیفه دارد این مدرک را از تولید کننده درخواست کند.
به منظور مراقبت از بلوک های سقفی یونولیتی و پلاستوفوم عایق رطوبتی باید تیرهای و تیرچه ها مهار شوند و از پوشش مناسبی برای محافظت آن ها استفاده گردد.
در صورت استفاده از ورق های یونولیتی باید هر دو طرف این ورقه ها مواد و نگهدارنده و محافظ در برابر حریق قرار گیرد.
بنابراین نباید هیچ خلل و فرجی باعث رسیدن آتش به یونولیت ها شود.
به منظور رعایت و جلوگیری از آتش سوزی باید همه کارکنان روی ساختمان از استفاده مواد قابل اشتعال یا کشیدن سیگار خودداری کنند. در صورت یک آتش سوزی کوچک تمامی یونولیت ها و پلاستوفوم های رطوبتی شعله ور می شوند.